“Voor kinderen die vooruit willen, samen met betrokken ouders en leraren”

“De kracht van samenwerking tussen kind – ouder – school”


Anne’s Groeilaantje kijkt met u mee welke zorg en aandacht uw kind nodig heeft om zich goed te gaan voelen. Zijn* welzijn staat centraal. Een ouder/verzorger kent zijn kind als geen ander, maakt het kind mee in de privésituatie terwijl de professionals op school een kind vijf dagen in de week in een heel andere setting zien. Beiden hebben grote invloed op de ontwikkeling van het kind. Is hij om wat voor reden dan ook uit balans, dan zal dat zowel thuis als op school tot uiting komen. Vaak komt er allerlei ‘probleem’gedrag aan de oppervlakte. Anne’s Groeilaantje biedt hulp om samen die balans te hervinden en goede zorg te dragen voor uw kind.

*Overal waar zijn/hij staat, wordt ook haar/zij bedoeld.

Op een ontspannen manier de bal in de lucht houden


Vanzelfsprekend wilt u dat uw kind onbezorgd op kan groeien. U bekijkt deze site waarschijnlijk omdat uw kind op dit moment meer nodig heeft dan dat er thuis en in de schoolse setting geboden kan worden. Wanneer een kind om wat voor reden dan ook niet optimaal kan functioneren en wellicht grote moeite heeft om naar school te gaan, is het noodzakelijk dat hij op dat moment ontlast wordt zonder van de klas en school te vervreemden. Tijdig signaleren en handelen is voor alle partijen van groot belang. Of dit nu op de basisschool of wat later in het middelbaar onderwijs speelt.

Waarom Anne’s Groeilaantje inschakelen?


Het doel van Anne’s Groeilaantje is dat kinderen en ouders die zich herkennen in het bovenstaande, de ondersteuning krijgen zodat grotere problematiek wordt voorkomen.

Balans in de samenwerking tussen kind – ouder – school is essentieel voor de groei en ontwikkeling van het kind. Anne’s Groeilaantje helpt hierbij. Met elkaar leggen we een goede en veilige basis voor uw kind. Dit zorgt voor ontlasting van het kind, de ouder(s)/verzorger(s) en de school.