“Voor ieder kind die een extra steuntje in de rug wel kan gebruiken

Wanneer het thuis en/of op school niet goed gaat met jouw kind/leerling is dat voor alle partijen heel naar. Hij* kan zowel internaliserend als externaliserend gedrag vertonen. Het is soms zoeken naar wat het kind nodig heeft en welke hulp passend is. Hier kan een tijd overheen gaan terwijl hulp juist op korte termijn zo nodig is. Wat de reden ook is voor de hulpvraag, gepaste zorg is essentieel. Mocht je daar naar op zoek zijn, als ouder/opvoeder of als professional op een school, dan ben je bij Anne’s Groeilaantje aan het juiste adres. Ik kijk graag met je mee welke zorg en aandacht het kind nodig heeft om zo samen de weg in te kunnen slaan naar herstel. Zijn* welzijn staat centraal. Een ouder/opvoeder kent zijn kind als geen ander, maakt het kind mee in de privésituatie terwijl de professionals op school een kind vijf dagen in de week in een heel andere setting zien. Beiden zijn van grote invloed op de ontwikkeling van het kind. Is hij om wat voor reden dan ook uit balans, dan zal dat zowel thuis als op school tot uiting komen. Vaak komt er allerlei ‘probleem’ gedrag aan de oppervlakte. Tijdens de begeleiding houd ik altijd oog voor de gehele context rondom het kind.

Anne’s Groeilaantje is er in het speciaal voor die kinderen die thuis dreigen te komen zitten, die niet meer naar school kunnen en willen. Kinderen die ‘op’ zijn. Dit heeft op zowel het kind zelf als het gezin van herkomst grote impact. Ook voor de school ligt hier een grote verantwoordelijkheid. Samen kunnen we kijken naar hoe we hier op tijd, gepaste zorg kunnen bieden zodat het thuiszitten en de problematiek die daaruit volgt voorkomen kan worden.

“De kracht van samenwerking tussen kind – ouder – school”

Of het kind nu met name thuis tegen dingen aanloopt en/of juist op school, Anne’s Groeilaantje biedt hulp om samen de balans te hervinden en goede zorg te dragen voor het kind.

Afhankelijk van de hulpvraag en degene die de hulpvraag doet, zal er in meer of mindere mate samenwerking en overleg met de school zijn.

*Overal waar zijn/hij staat, wordt ook haar/zij bedoeld.

Op een ontspannen manier de bal in de lucht houden

Vanzelfsprekend wil je dat je kind onbezorgd op kan groeien. Je bekijkt deze site waarschijnlijk omdat jouw kind op dit moment meer nodig heeft dan dat er thuis en/of in de schoolse setting geboden kan worden. Wanneer een kind om wat voor reden dan ook niet optimaal kan functioneren en wellicht grote moeite heeft om naar school te gaan of eenmaal thuis erg moet ontladen van de schooldag, is het noodzakelijk dat hij op dat moment ontlast wordt. Ook als het buiten school niet goed gaat met een kind in de privésituatie is dat van groot belang. “Anne’s Groeilaantje” kan voor deze ontlasting zorgen door in een fijne en ontspannen setting zorg op maat te bieden.

Tijdig signaleren en handelen is voor alle partijen van groot belang.

Waarom Anne’s Groeilaantje inschakelen?

Het doel van Anne’s Groeilaantje is dat kinderen, ouder(s)/opvoeder(s) en professionals op een school, die zich herkennen in het bovenstaande, de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben zodat grotere problematiek wordt voorkomen.

Balans in de samenwerking tussen kind – ouder – school is essentieel voor de groei en ontwikkeling van het kind. Anne’s Groeilaantje helpt hierbij. Met elkaar leggen we een goede en veilige basis voor het kind. Samen op weg naar groei, perspectief en hoop!