“Voor ieder kind die een extra steuntje in de rug wel kan gebruiken

Wanneer het thuis en/of op school niet goed gaat met uw kind is dat voor alle partijen heel naar. Het is soms zoeken naar wat uw kind nodig heeft en welke hulp passend is. Hier kan een tijd overheen gaan terwijl dat extra steuntje in de rug juist zo nodig is. Wat de reden ook is voor de hulpvraag, gepaste zorg is essentieel. Mocht u daar naar op zoek zijn, als ouder/verzorger of als professional op een school, dan bent u bij Anne’s Groeilaantje aan het juiste adres. Ik kijk graag met u mee welke zorg en aandacht het kind nodig heeft om zich goed te gaan voelen en zich op een constructieve manier verder kan gaan ontwikkelen. Zijn* welzijn staat centraal. Een ouder/verzorger kent zijn kind als geen ander, maakt het kind mee in de privésituatie terwijl de professionals op school een kind vijf dagen in de week in een heel andere setting zien. Beiden hebben grote invloed op de ontwikkeling van het kind. Is hij om wat voor reden dan ook uit balans, dan zal dat zowel thuis als op school tot uiting komen. Vaak komt er allerlei ‘probleem’gedrag aan de oppervlakte.

“De kracht van samenwerking tussen kind – ouder – school”

Of uw kind nu met name thuis tegen dingen aanloopt en/of juist op school, Anne’s Groeilaantje biedt hulp om samen de balans te hervinden en goede zorg te dragen voor uw kind. Tijdens de begeleiding zoeken we naar het ontlasten van het kind om daaropvolgend ook de ouder(s)/verzorger(s) en de school (leerkracht /IB-er) te ontlasten.

Afhankelijk van de hulpvraag en degene die de hulpvraag doet, zal er in meer of mindere mate samenwerking en overleg met de school zijn.

*Overal waar zijn/hij staat, wordt ook haar/zij bedoeld.

Op een ontspannen manier de bal in de lucht houden

 

Vanzelfsprekend wilt u dat uw kind onbezorgd op kan groeien. U bekijkt deze site waarschijnlijk omdat uw kind op dit moment meer nodig heeft dan dat er thuis en/of in de schoolse setting geboden kan worden. Wanneer een kind om wat voor reden dan ook niet optimaal kan functioneren en wellicht grote moeite heeft om naar school te gaan of eenmaal thuis erg moet ontladen van de schooldag, is het noodzakelijk dat hij op dat moment ontlast wordt. Dit geldt ook voor als het buiten school niet goed gaat met een kind in de privésituatie. “Anne’s Groeilaantje” kan voor deze ontlasting zorgen door in een fijne en ontspannen setting zorg op maat te bieden.

Tijdig signaleren en handelen is voor alle partijen van groot belang.

Waarom Anne’s Groeilaantje inschakelen?

 

Het doel van Anne’s Groeilaantje is dat kinderen, ouder(s)/verzorger(s) en professionals op een school, die zich herkennen in het bovenstaande, de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben en die passend is zodat grotere problematiek wordt voorkomen.

Balans in de samenwerking tussen kind – ouder – school is essentieel voor de groei en ontwikkeling van het kind. Anne’s Groeilaantje helpt hierbij. Met elkaar leggen we een goede en veilige basis voor uw kind. Dit zorgt voor ontlasting van het kind, de ouder(s)/verzorger(s) en de school.