Skip to content

Beknopte informatie over de workshops

“Leren op jouw beste manier”

Loopt jouw kind vast op school en aan tegen leerproblemen? Is er thuis geregeld strijd als het om schoolzaken gaat? Gaat automatiseren maar moeizaam? Kan jouw kind zich moeilijk concentreren? Denkt hij het niet te kunnen en komt faalangst om de hoek kijken? Misschien slaapt je kind wel slecht, heeft hij angsten. Ben jij ervan overtuigd dat er meer in je kind zit dan dat er nu uit komt? Dan zou het zomaar kunnen dat je kind in meer of mindere mate visueel en kinesthetisch is ingesteld: het denkt in beelden en voelt sterk. Jouw kind leert op een andere manier en heeft dus ook een andere aanpak nodig om ervoor te zorgen dat het wèl lukt.

Tijdens deze workshop gaan we ontdekken wat voor jouw kind of leerling werkt. We duiken de theorie van de Kernvisie methode in en gaan praktisch aan de slag. We focussen ons op anders leren én op groei van het zelfvertrouwen van jouw kind.


“Op expeditie naar jouw gevoelslandschap”

Merk je dat jouw kind steeds meer in zijn schulp duikt, zich terugtrekt? Minder blij en vrolijk is dan dat je zou willen? Dat het misschien geregeld uitbarstingen heeft. Je kind wordt meer en meer onzeker en gaat er steeds minder op uit. Thuis, en misschien ook op school, zijn er spanningen die geregeld leiden tot ruzies. Er is onbegrip en ongeduld en je weet niet goed meer hoe je jouw kind kunt ondersteunen. Je ziet hem negatief veranderen en vraagt je af waar die fijne onbezorgde tijd is gebleven? Je kind worstelt met zichzelf en zijn omgeving en alles wat er van hem gevraagd wordt. Jouw kind heeft (een) steun(tje) in de rug nodig om zichzelf en de ander te begrijpen, om erachter te komen welke gevoelens en emoties zich allemaal afspelen bij hem? En tools om daar vervolgens op een goede constructieve manier mee om te gaan en deze te kunnen plaatsen.

Tijdens deze workshop duiken we in de binnenwereld van jouw kind (en onszelf). Hoe komen we daar op een laagdrempelige en vanzelfsprekende manier en wat komen we dan tegen? We leren op onszelf en de ander te reflecteren zodat er ruimte komt voor groei van het welbevinden…en zoveel meer!

IMG_0920

“Een kwezel, we hebben er allemaal één”

Heb jij dat ook weleens, dat je iets graag wil, een doel voor ogen hebt en dit tegelijkertijd heel spannend vindt? Dat je dan een stemmetje in je hoofd hoort die je aan alle kanten probeert tegen te houden? Dat stemmetje die er geregeld voor zorgt dat je je slechter voelt dan dat zou hoeven? Die jou ervan overtuigd dat je het toch niet kan? Dat anderen dat veel beter doen? Dat je het beter maar niet kunt proberen? Hoezo van proberen kun je leren? Je staat alleen maar voor gek als het weer niet lukt. Dat stemmetje die jou ervan overtuigd dat je er niet bij hoort, wat zullen anderen van je denken?

Die gekke Kwezel, die jou allerlei belemmerende gedachten en overtuigingen influistert, of die misschien wel keihard in je oor toetert. Dat wezentje hebben we allemaal. Hoe mooi zou het zijn als we dit wezentje leren kennen, ons bewust worden van onze eigen Kwezel? Denk je een in: Hoeveel moois zou ons dat kunnen brengen?

In deze workshop gaan we nader kennis maken met dit wezentje. Hoe ziet die van ons eruit? En wat kunnen we er eigenlijk mee?

688B48B0-7B7D-4D0F-BD5A-E80828D91B36

Toelichting
De workshopdag zelf heb ik als heel prettig ervaren met mijn dochter. Een warm welkom op een fijne locatie en dat vooral alles mag is erg fijn. Geen druk dat iets moet of iets fout is. Ook erg fijn dat jij een rustige uitstraling hebt en doorhebt dat je kan helpen waar nodig. Door de opdrachten te doen zijn we allebei door de eerste deur van ons gevoel gegaan en hopelijk kunnen we dit thuis voortzetten met alle tips die we hebben gekregen. Dank je wel voor deze bijzondere middag.
Toelichting
Wij hebben de workshop “op expeditie naar jouw gevoelslandschap” gevolgd. Wij vonden het een hele fijne bijeenkomst. De locatie is super, de rust die het uitstraalt, de dieren, het gemoedelijke, de kleuren die gebruikt zijn; het maakt dat deze locatie heel fijn aanvoelt voor kinderen en dat maakt de ‘drempel’ gelijk een stukje lager. En eigenlijk geldt voor Annemarie hetzelfde; door haar rust, humor en aansprekende (en beeldende) manier van vertellen (voor zowel ouders als kind), maakt het dat we ons op ons gemak voelden bij haar. In een korte tijd hebben we toch al veel leuke tips en inzichten gekregen waar we direct iets mee kunnen in het dagelijks leven. Ongetwijfeld laat deze workshop maar ‘het topje van de ijsberg’ zien, maar wij zijn enthousiast en erg benieuwd naar meer hierover!
Toelichting

Anne’s Groeilaantje
Halve Raak 66
2771 AD Boskoop
T 06 43 23 71 91

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Klachtenreglement

© 2024 Anne’s Groeilaantje
Ontwikkeld door Zaal Design met illustraties van Annemarie Rothfusz

* Overal waar een hij-vorm staat wordt ook zij-vorm bedoeld en overal waar ouder staat wordt ook verzorger bedoeld.