Dit ben ik

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent geworden naar wie ik ben. Mijn naam is Annemarie, ik ben 42 jaar. Samen met mijn man Eric Jan en onze zoon Joppe woon ik met veel plezier in Boskoop. Ook wil ik onze vrolijke hond Kobus even noemen. Met deze enthousiasteling, die dol op kinderen is, ben ik graag en veel buiten. Hij mag met me mee als ik ga hardlopen en soms ook als ik ga fietsen, dat vindt hij prachtig.

Ik hou van de natuur, van mooi weer, van werken in de (moes)tuin, van dieren, van koken en bakken, van tekenen en schilderen, van gezelligheid en lieve mensen om me heen, van gekkigheid en van veel kleur. Van een beetje zelfspot en humor. Ik zet graag een muziekje op en zing het liefste hard mee. Mensen om mij heen bestempelen mij als hartelijk, sociaal, toegankelijk, enthousiast en vrolijk. Een mensenmens met hart voor het welzijn van met name kinderen. Kundig in wat ik doe en voor ogen heb. Ik ben bevlogen, betrokken, toegewijd en betrouwbaar in wat ik belangrijk vind en doe. Men voelt zich snel op zijn gemak bij mij.

Ruim 21 jaar ben ik werkzaam geweest in het middelbaar onderwijs als docent Beeldende Vorming, Kunst en Drama, als mentor, als trainer/coach van collega’s en als Counselor (leerlingbegeleider op het sociaal-emotionele vlak). Ruim 18 jaar ben ik nu gecertificeerd contextueel counselor/(leerling)begeleider. Mijn interesse en mijn kracht ligt bij de zorg voor de leerling/het kind. Hierin kan ik echt van betekenis zijn. Ik heb in en rondom mijn werkveld gezien hoe nodig het is om gepaste zorg te bieden aan kinderen die dat zo hard nodig hebben. En dan zo snel als mogelijk om verergering van de problematiek te voorkomen, zoekend naar de balans tussen kind-ouder-school. Het is vaak voor zowel ouder(s)/opvoeder(s) als school een zoektocht naar deze zorg en veelal lopen we tegen wachtlijsten aan. De vraag naar gepaste hulp en zorg voor kinderen is enorm. Wanneer kinderen in de basisschoolleeftijd extra zorg nodig hebben is het van groot belang die ook te kunnen geven. Dan kunnen ze op een constructieve manier verder ontwikkelen en zo stabiel mogelijk de puberteit in gaan.

Hier wilde ik een aanbod voor ontwikkelen en met veel plezier ben ik Anne’s Groeilaantje gestart om de zorg die ik voor ogen heb te kunnen realiseren. Ik wil kinderen de kans en zorg geven die ze nodig hebben om veilig en gezond op te kunnen groeien om zich zo optimaal als mogelijk te kunnen ontwikkelen. Naast mijn jarenlange ervaring heb ik inmiddels de nodige studies, scholing en trainingen gevolgd over uiteenlopende vormen van begeleiding en methoden die toepasbaar zijn op verschillende problematieken. Hierin ben ik overigens nog steeds bedreven. Ik vind het belangrijk en essentieel om me te blijven scholen zodat ik mijn werk goed kan blijven uitvoeren.

Naast dat ik met veel enthousiasme in de zorgkas werk ben ik ook als interim-leerlingbegeleider in de zorg op het Driestar College te vinden.

Monica

Rachel

Een greep uit mijn studies en scholingen

Oplossingsgericht coachen / Contextuele leerlingbegeleiding en therapie / Trauma en verlies / Burn-out en rouwverwerking / Faalangst gerelateerde problematiek en training / ASS gerelateerde problematiek en training / AD(H)D gerelateerde problematiek / No-Blame (pestpreventie) / NLP (neuro linguïstisch programmeren) / LSD Methodiek (luisteren, samenvatten en doorvragen) / PMA Methodiek (Progressive Mental Alignement) / ACT Methodiek (Acceptance Commitment Therapy) / Persoonlijke Kracht Methodiek / Kernvisie Methodiek / GevoelsVerkenner Licentietrainer

Kinderen en hun welbevinden hebben al vanaf dat ik mij kan heugen mijn hart en prioriteit. Openheid, vertrouwen en respect hebben de basis in mijn werk en ik doe dit vanuit een christelijke levensvisie.

Met Anne’s Groeilaantje bundel ik mijn krachten van (levens)ervaring, creativiteit, kennis, kunde, visie en passie. Niets mooier dan kinderen die om wat voor reden dan ook een extra steuntje in de rug nodig hebben, gepaste zorg te kunnen bieden in een ontspannen setting.

Anne’s Groeilaantje is aangesloten bij Adiona: Nederlands Platform voor kindercoaching. Adiona houdt zich bezig met ontwikkeling en kwaliteitsaspecten van de beroepsgroep ‘kindercoaches’. Zie voor meer informatie: www.adiona.nl