Dit ben ik

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent geworden naar wie ik ben. Mijn naam is Annemarie, ik ben 42 jaar. Samen met mijn man Eric Jan en onze zoon Joppe woon ik met veel plezier in Boskoop. Ook wil ik onze vrolijke hond Kobus even noemen. Met deze enthousiasteling, die dol op kinderen is, ben ik graag en veel buiten. Hij mag met me mee als ik ga hardlopen en soms ook als ik ga fietsen, dat vindt hij prachtig.

Ik hou van de natuur, van mooi weer, van werken in de (moes)tuin, van dieren, van koken en bakken, van tekenen en schilderen, van gezelligheid en lieve mensen om me heen, van gekkigheid en van veel kleur. Ik zet graag een muziekje op en zing het liefste hard mee. Mensen om mij heen bestempelen mij als hartelijk, sociaal, toegankelijk en vrolijk. Ik ben toegewijd en betrouwbaar in wat ik belangrijk vind en doe.

Ruim 21 jaar ben ik werkzaam geweest in het middelbaar onderwijs als docent Beeldende Vorming, Kunst en Drama, als mentor, als trainer/coach van collega’s en als Counselor (leerlingbegeleider op het sociaal-emotionele vlak). Ruim 18 jaar ben ik nu gecertificeerd contextueel (leerling)begeleider. Mijn interesse en mijn kracht ligt bij de zorg voor de leerling/het kind. Hierin kan ik echt van betekenis zijn. Ik heb op en rondom mijn werkveld gezien hoe nodig het is om gepaste zorg te bieden aan kinderen die dat zo hard nodig hebben. En dan zo snel als mogelijk om verergering van de problematiek te voorkomen. Het is vaak voor zowel ouder(s)/verzorger(s) als school een zoektocht naar deze zorg en veelal lopen we tegen wachtlijsten aan. De vraag naar gepaste hulp en zorg voor kinderen is enorm. Wanneer kinderen in de basisschoolleeftijd extra zorg nodig hebben is het van groot belang die ook te kunnen geven. Dan kunnen ze op een constructieve manier verder ontwikkelen en zo stabiel mogelijk de puberteit in gaan.

Ik wilde een aanbod ontwikkelen voor de grote vraag naar zorg en hulp van ouder(s)/verzorger(s)/school voor hun kind/leerling. Hier ligt mijn hart! Ontlasten van het kind, diens ouder(s)/verzorger(s) en de school dat is wat ik wilde. Mijn aanbod zou ik gaan baseren op de dynamische driehoek waar ik zo in geloof: Kind-Ouder-School en de balans hierin, kijkend naar de gehele context. Mijn creativiteit en ruimdenkendheid moesten onderdeel worden van mijn zorgaanbod.

Ik heb mijn krachten en passie gebundeld en ben met veel plezier Anne’s Groeilaantje gestart. Naast mijn jarenlange ervaring heb ik inmiddels de nodige studies, scholing en trainingen gevolgd over uiteenlopende vormen van begeleiding en methoden die toepasbaar zijn op verschillende problematieken. Hierin ben in overigens nog steeds bedreven. Ik vind het belangrijk en essentieel om me te blijven scholen zodat ik mijn werk goed kan blijven uitvoeren.

Monica

Rachel

Een greep uit mijn studies en scholingen

 • Oplossingsgericht coachen
 • Contextuele leerlingbegeleiding en therapie
 • Trauma en verlies
 • Burn-out en rouwverwerking
 • Faalangst gerelateerde problematiek en training
 • NLP (neuro linguïstisch programmeren)
 • LSD methode (luisteren, samenvatten en doorvragen)
 • PMA methode
 • ACT methode
 • Provocatief begeleiden
 • Familieopstellingen
 • Begeleiding bij depressiviteit
 • Begeleiding bij somatische klachten
 • Begeleiding bij angst(stoornis)
 • ASS
 • AD(H)D
 • Hoogbegaafdheid
 • Hooggevoeligheid
 • Kernvisie methode
 • Leer strategieën & executieve functies
 • Pestpreventie (no-blame)
 • Groei mindset

Kinderen en hun welbevinden hebben al vanaf dat ik mij kan heugen mijn hart en prioriteit. Openheid, vertrouwen en respect hebben de basis in mijn werk en ik doe dit vanuit een christelijke levensvisie.

Ik wil kinderen de kans en zorg geven die ze nodig hebben om veilig en gezond op te kunnen groeien en zich zo optimaal als mogelijk te kunnen ontwikkelen. Deze passie en al mijn ervaring hebben gemaakt dat ik mijn bedrijf “Anne’s Groeilaantje” heb opgericht waarmee ik deze zorg kan realiseren.

Met Anne’s Groeilaantje bundel ik mijn krachten van (levens)ervaring, kennis, kunde, inzicht en passie. Niets mooier dan kinderen die om wat voor reden dan ook een extra steuntje in de rug nodig hebben, gepaste zorg te kunnen bieden in een ontspannen setting.