Skip to content

Nieuws van Anne

 

 

 

Het Hersenhotel

Blog: Het hersenhotel

 

Ben jij benieuwd naar hoe jouw brein werkt? Of wil je jouw kind of jouw leerling graag op een laagdrempelige manier uitleggen hoe het brein werkt? Dan is dit boek zeker iets voor jou! Maak een reis door je brein en ontdek allerlei interessante breinweetjes.

Steeds meer komt er aandacht voor de werking van ons brein en hoe we ons brein gezond kunnen houden. Dat is niet voor niets, met ons schermgebruik van tegenwoordig leggen we een behoorlijke druk op ons brein. Overprikkeling van ons brein is aan de orde van de dag. Zomaar, heel gemakkelijk. Belangrijker dan ooit is het om ons brein voldoende rust te geven, op zoek te gaan naar de stille plek in ons hoofd en hersenpauze in te lassen. Dan moeten we wel weten hoe ons brein werkt, wat goed en wat niet goed is. Ons brein slaapt namelijk nooit.

Wil je weten hoe we ons brein gezond kunnen houden? Hoe we onze talenten kunnen ontdekken? Welke (leer)voorkeur we hebben? Ga dan vooral dit fantastische boek ‘Het Hersenhotel’ van Marja Baseler & Annemarie van den Brink lezen! Hun kinderboek ‘Pretpark de poepfabriek’ is ook de moeite waard trouwens, hierin leer je van alles over de werking van je darmen. Maar nu over ‘Het Hersenhotel’. Zo leuk om samen met je kind te ontdekken hoe je bijvoorbeeld de baas over je eigen brein kunt worden. Hoe je met helpende gedachten aan de gang kunt. Prout to be vout.

Familie Stein gaat een weekend weg met elkaar. Opa en oma zijn 50 jaar getrouwd en dat willen ze vieren, in het Hersenhotel. Al snel blijkt dat er een familiegeheim is. Wat is dat? Hoe houden opa en oma het al zo lang met elkaar vol? Familie Stein neemt je mee naar de binnenkant van je hoofd. Het blijkt dat jonge hersenen anders werken dan oudere hersenen. Wat regelt je brein allemaal wel niet? Praten, luisteren, zien, voelen, bewegen. Het zorgt ervoor dat je ademt en dat je hart klopt. En nog veel meer.

Welke functie heeft de  pree-fron-taa-lu-kor-teks en de hie-po-taa-laa-mus eigenlijk? En wat is het belang van doo-paa-mie-nu?

Het is Marja en Annemarie gelukt om ons op beeldende wijze kennis te laten maken met het brein. Dit ook dankzij de illustraties van Tjarko van der Pol. Zoveel te zien, zoveel te ontdekken. Een kijkje in ons hoofd op een grappige en toegankelijke manier.

In het hersenhotel ga je verschillende verdiepingen af. Verschillende kamers in, waaronder de bovenkamer. Iedere kamer verbeeld een deel van je hersenen. Je komt in gangen, ga je links of rechtsaf? Wat vind je als je linksaf gaat? Heel leuk voor kinderen om bij zichzelf na te gaan wat bij hun past. Zijn ze meer links- of meer rechts georiënteerd? Dit zegt weer iets over hun eigen leervoorkeur. Beiden worden in dit boek overigens fantastisch aangesproken, er is tekst, beeldmateriaal en er zijn verschillende testjes in te vinden. In de rechterkamers lopen we bij een muziekschool binnen, een atelier en in een droomkamer, wauw! Al is je brein niet groot, er passen heel veel dromen in. Durf te wensdromen over wat je maar wilt. We lezen dat we onze dromen kunnen bereiken. Hoe? Door van de droom een plan te maken.

Welke talenten kun je over jezelf ontdekken? Ben je een creatieveling of een digikid? Een teamspeler of een nieuwsgierige onderzoeker? Of ben je misschien wel een regelkampioen en een sportieve beweger? Kruis maar aan wat voor jou van toepassing is. We komen verschillende testjes tegen, leuk om te doen. Hoe slim ben jij met je gevoel? Weet je wat je wil? Hoe trots ben je op jezelf als iets lukt?

Dit boek zorgt voor uren ontdek- en leesplezier en tegelijkertijd leer je ook nog ontzettend veel. Heerlijk!

Check maar heel vlug in bij het hersenhotel!

Het Hersenhotel is verkrijgbaar/bestelbaar bij de reguliere boekhandel en online. ISBN 9789024585717.

Blog: Het hersenhotel

Anne’s Groeilaantje
Halve Raak 66
2771 AD Boskoop
T 06 43 23 71 91

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Klachtenreglement

© 2024 Anne’s Groeilaantje
Ontwikkeld door Zaal Design met illustraties van Annemarie Rothfusz

* Overal waar een hij-vorm staat wordt ook zij-vorm bedoeld en overal waar ouder staat wordt ook verzorger bedoeld.