Skip to content

Het brein is als een parachute, het werkt alleen als het openstaat.

Ouders

 

 

Emoties kunnen hoog oplopen, zeker als het om je kind gaat. Misschien ben je bekend met veel onrust en onbegrip in jouw gezin. Door zorgen is er stress en weinig verbinding. Het gaat niet goed met jouw kind en dat maakt je verdrietig en ongerust. Dit heeft veel impact op jullie allemaal. Je wil dit oplossen en snel ook en merkt dat dit niet zo eenvoudig is.

Welke hulp is passend voor jouw kind en jouw gezin? Je krijgt te maken met doorverwijzingen en wachtlijsten en hebt nog steeds niet de hulp die je zoekt. Het ene na het andere obstakel volgt en de wanhoop neemt toe.

De onmacht is groot en de onzekerheid groeit. En ondertussen verbetert de situatie voor jouw kind en jullie zelf niet. Je ziet je kind steeds verder afglijden en meer onzeker worden. Hij vertoont dwars, angstig en futloos gedrag. Het naar school gaan is een strijd en met leerproblemen zijn jullie bekend.

Het lijkt er sterk op dat jouw kind een andere manier van (aan)leren heeft. Misschien dreigt jouw kind uit te vallen en niet meer naar school te kunnen/willen en ben je bang dat hij thuis komt te zitten? Frustratie ten top.

 

Wacht niet langer, kom in actie!

 

Zou je willen……

  • Dat er nu op korte termijn goede zorg komt?
  • Dat jouw kind zich weer goed en erkend gaat voelen?
  • Dat hij begrip krijgt voor zijn emoties en gevoelens en deze kan plaatsen?
  • Dat er thuis (weer) ruimte komt voor vrolijkheid, ontspannenheid en rust?
  • Dat jij als ouder weet hoe je kunt handelen? Hoe je voor jouw kind en jouw gezin kunt bereiken wat je voor ogen hebt?
  • Dat jouw kind meer zelfvertrouwen krijgt, zich comfortabel gaat voelen om nieuwe dingen te proberen en uitdagingen durft aan te gaan?
  • Dat hij ontdekt dat hij wel degelijk talenten heeft en deze ook verder ontwikkelt?
  • Dat hij ontdekt hoe hij het beste leert en dit ook toe kan passen op school zodat het wél lukt?
  • Dat hij weer met plezier naar school gaat en opgewekt thuiskomt?
  • Dat er (eindelijk) die gepaste zorg komt waar jullie behoefte aan hebben?

Dan is Anne’s Groeilaantje dé plek om aan jouw hulpvraag gehoor te geven en zo samen op weg te gaan naar herstel.

 

Je ziet echt wat hij nodig heeft. Hij komt zo graag en dat is voor het eerst bij hulpverlening. We zien hem groeien en positief veranderen.

Annemarie we willen je graag bedanken voor je warme, fijne en waardevolle begeleiding. We zijn je enorm dankbaar, we hebben eindelijk ons kind weer terug.”

 

Ouders

Zorg voor een kind is passend als je van het kind zelf uitgaat!

Actief, creatief en beeldend werken, fysiek bezig zijn en spel zijn middelen die ik inzet tijdens mijn begeleiding. Ik gebruik hier ook prachtige methodieken voor (zie WIE is Anne?). Kinderen vinden het prettig om op deze manier te ontdekken wat er in hun binnenwereld leeft en om die gevoelens en emoties te kunnen herkennen en erkennen. Hierdoor leren ze reflecteren op (eigen) gedrag. Kinderen gaan steeds meer in hun (mentale) kracht staan en krijgen handvatten die ze naar eigen behoefte in kunnen zetten. Ze leren op een positieve manier naar zichzelf te kijken. Ieder kind is uniek en ik vind het dan ook ontzettend belangrijk om naast de hulpvraag in mijn begeleiding oog te hebben voor de belevingswereld en de behoeften van het kind zelf.

Problemen kunnen ook voortkomen uit het ánders leren van een kind. Je kind loopt aan tegen leerproblemen, kan waarschijnlijk niet goed automatiseren. Hoort vaak snel afgeleid te zijn, zeer bewegelijk te zijn en zich slecht te kunnen concentreren. Gedacht wordt aan dyslexie of dyscalculie. We gaan hiermee aan de slag en ontdekken de beste manier van leren voor jouw kind waardoor het wél lukt en leerproblemen voortaan tot het verleden behoren.

Vanuit een zeer fijne ruimte, “de Zorgkas” waar van alles te doen is, waar we vergezeld worden door verschillende dieren, waar we de keuken en de moestuin in kunnen, kan ik de zorg bieden die ik voor ogen heb. We kunnen spelenderwijs, creatief en actief aan het werk. Ik pas veel spelvormen en materialen toe. Kinderen komen hier heel graag, ze voelen zich gehoord en gezien. Mijn wens is om deze zorg zo snel als mogelijk te bieden om verergering van klachten voor te blijven.

Ieder kind, iedere ouder en ieder gezin is welkom!

Anne’s Groeicirkel 

  Aanbod

Ouders
Groeitraject
 
 
“Van strijd naar begrip”


Eén op één begeleiding.
Een traject van ongeveer een half jaar.
 
Focus ligt op het ánders leren vanuit talent en/of op het sociaal-emotionele stuk. Wat gaat er allemaal schuil in die binnenwereld van ons? 
 
Ouders
Club Groeilaantje

“Van onmacht naar kracht”

Begeleiding in groepsverband. Kortdurend traject van 7 inspiratie-dagdelen.

Focus ligt op het ánders leren vanuit talent en/of op het sociaal-emotionele stuk. Wat gaat er allemaal schuil in die binnenwereld van ons?

Lees verder…

 

Zorg bij Anne’s Groeilaantje is altijd op maat, in overleg is er veel mogelijk.

Neem gerust contact met me op voor een persoonlijk gesprek en advies zodat we samen kunnen kijken wat passend is. Wanneer je het contactformulier invult hoor je zo spoedig mogelijk van mij.

Ouders

Anne’s Groeilaantje
Halve Raak 66
2771 AD Boskoop
T 06 43 23 71 91

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Klachtenreglement

© 2024 Anne’s Groeilaantje
Ontwikkeld door Zaal Design met illustraties van Annemarie Rothfusz

* Overal waar een hij-vorm staat wordt ook zij-vorm bedoeld en overal waar ouder staat wordt ook verzorger bedoeld.