Skip to content

Club Groeilaantje

We gaan samen groeien in leren en in zelfvertrouwen

 

Club Groeilaantje heb ik ontwikkeld voor kinderen die op een laagdrempelige manier samen met anderen willen groeien en positief willen ontwikkelen zonder direct een traject op maat in te gaan. Voor kinderen kan het heel heilzaam werken om met gelijkgestemden samen aan de slag te gaan. En wat leren ze tijdens deze training veel terwijl ze samen heerlijk spelenderwijs bezig zijn. In groepsverband van maximaal 5 kinderen zien we elkaar eens in de 3 weken (7 keer). Gedurende de training houd ik nauw contact met de ouder en de school omdat ik geloof dat deze samenwerking het beste werkt voor het kind.

Ik heb 2 verschillende Groei-club’s ontwikkeld:

Groeiclub “Samen sterk”

Deze Groeiclub is voor kinderen die onzeker en (faal)angstig zijn. Die weinig controle hebben over hun emoties en maar lastig bij hun gevoelens kunnen. Je hoort ze dikwijls over een ‘vol hoofd’. Een uitbarsting of flinke huilbui is ze niet vreemd. Ze kunnen niet en weten niet hoe ze alles wat er bij ze binnenkomt aan prikkels en alles wat ze voelen kunnen reguleren. Dit maakt onzeker en gefrustreerd. Wat gaat er allemaal om in dat koppie van ze? Wat leeft er in hun binnenwereld?

We gaan in de training ‘Op expeditie naar jouw gevoelslandschap’ met elkaar op ontdekkingstocht en we komen erachter hoe ons eigen landschap aan gevoelens en emoties eruit ziet en hoe we daar het beste mee om kunnen gaan zodat er ruimte komt voor ontspanning en verbinding. Bekijk de inhoud van deze Groeiclub.

Groeiclub “Talent”

Deze Groeiclub is voor kinderen die moeite hebben op school, die anders lijken te leren. Veel meer via het visuele – en gevoelsmatige systeem. Automatiseren is een uitdaging. Er lijkt niet uit te komen wat er in zit, deze kinderen zijn niet gek. Ze kunnen veel meer, maar laten het op de een of andere manier niet zien. Ze zijn snel afgeleid, lijken alles in de gaten te hebben wat er om hun heen gebeurt. Vaak gaan ze met tegenzin naar school en schooluitval ligt op de loer. Onzekerheid en (faal)angst groeit. We gaan in de training ‘Leren op jouw beste manier’ ontdekken welke talenten we hebben en hoe we die in kunnen zetten. We gaan focussen op wat wel werkt en samen gaan we op zoek naar talent en de juiste manier van (aan)leren zodat het wel lukt. Bekijk de inhoud van deze Groeiclub.

 

Club Groeilaantje

Anne’s Groeilaantje
Halve Raak 66
2771 AD Boskoop
T 06 43 23 71 91

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Klachtenreglement

© 2024 Anne’s Groeilaantje
Ontwikkeld door Zaal Design met illustraties van Annemarie Rothfusz

* Overal waar een hij-vorm staat wordt ook zij-vorm bedoeld en overal waar ouder staat wordt ook verzorger bedoeld.