Skip to content

Groeitrajecten

Samen gaan we groeien in leren én zelfvertrouwen.

 

Deze groeitrajecten heb ik ontwikkeld voor kinderen en ouders die echt behoefte hebben aan verandering. Die behoefte hebben aan iemand die een tijdje met ze mee op weg gaat en in staat is om achter het gedrag te kijken. Iemand die luistert en de ander écht ziet en daardoor weet waar behoefte aan is en welke zorg nodig en helpend is. Iemand die kijkt naar het hele (gezins)systeem. Iemand die de kennis en het vermogen heeft om datgene aan te reiken wat werkt. 

In deze trajecten begeleid ik bijvoorbeeld kinderen met een sterke wil, die onbegrip van buitenaf ervaren. Kinderen die iets ingrijpends hebben meegemaakt of meemaken. Kinderen die te dealen hebben met onzekerheid, angst, boosheid en verdriet. En kinderen die problemen op school ervaren en informatie anders tot zich lijken te nemen en deze informatie anders lijken te verwerken. Deze kinderen en hun ouders gun ik een compleet traject waarbij we elkaar meerdere keren zien zodat goede en gepaste zorg geboden kan worden. Ik leer kinderen en hun ouders dat ze in staat zijn om te leren hoe het anders kan vanuit talent en zelfvertrouwen. 

Ik heb 3 verschillende trajecten ontwikkeld:

 

 Traject “Leren op jouw beste manier, vanuit talent”

Loopt jouw kind vast op school en aan tegen leerproblemen? Is er thuis geregeld strijd als het om schoolzaken gaat? Gaat automatiseren maar moeizaam? Kan jouw kind zich moeilijk concentreren? Denkt hij het niet te kunnen en komt faalangst om de hoek kijken? Misschien slaapt je kind wel slecht, heeft hij angsten. Ben jij ervan overtuigd dat er meer in je kind zit dan dat er nu uit komt? Dan zou het zomaar kunnen dat je kind in meer of mindere mate visueel en kinesthetisch is ingesteld: het denkt in beelden en voelt sterk. Jouw kind leert op een andere manier en heeft dus ook een andere aanpak nodig om ervoor te zorgen dat het wèl lukt. Bekijk traject.

Traject “Op ontdekking naar jouw binnenwereld”

Merk je dat jouw kind steeds meer in zijn schulp duikt, zich terugtrekt? Minder blij en vrolijk is dan dat je zou willen? Dat het misschien geregeld uitbarstingen heeft en boos is. Je kind wordt meer en meer onzeker en gaat er steeds minder op uit. Thuis, en misschien ook op school, zijn er spanningen die geregeld leiden tot ruzies. Er is onbegrip en ongeduld en je weet niet goed meer hoe je jouw kind kunt ondersteunen. Je ziet hem negatief veranderen en praten wil hij al helemaal niet. Je kind worstelt met zichzelf en zijn omgeving en alles wat er van hem gevraagd wordt. Jouw kind heeft hulp nodig om zichzelf en de ander te begrijpen, om erachter te komen welke gevoelens en emoties zich allemaal afspelen bij hem? En tools om daar vervolgens op een goede constructieve manier mee om te gaan en deze te kunnen plaatsen. Bekijk traject.

 

Traject “Groeien in leren én zelfvertrouwen”

Heeft jouw kind het zowel op school als thuis moeilijk? Gaat het alles behalve vanzelf met het schoolwerk en is de frustratie thuis goed voelbaar en merkbaar? Dan is dit een uniek en passend traject waarin we én gaan bekijken hoe jouw kind het beste leert én gaan ontdekken welke gevoelens en emoties er zich allemaal afspelen bij hem zodat hij deze leert herkennen en erkennen. Hierdoor weet hij hoe hij op een goede en passende manier om kan gaan met wat hij denkt en voelt. Bekijk traject.

 

Groeitrajecten

Anne’s Groeilaantje
Halve Raak 66
2771 AD Boskoop
T 06 43 23 71 91

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Klachtenreglement

© 2024 Anne’s Groeilaantje
Ontwikkeld door Zaal Design met illustraties van Annemarie Rothfusz

* Overal waar een hij-vorm staat wordt ook zij-vorm bedoeld en overal waar ouder staat wordt ook verzorger bedoeld.